Over AFL

WAAROM DEZE SITE?

Antifragile Life is voor mij het middel om bij te dragen aan het bewuster maken van Nederland van het potentieel dat allemaal in ons schuilt. In de huidige maatschappij wordt helaas vaak geaccepteerd dat ouderdom met gebreken komt en dat bepaalde dingen nou eenmaal zo zijn: “Overgewicht zit in de familie”, “Ik heb nou eenmaal een zwakke rug” of “Ik heb wel/geen aanleg voor….”. Ik ben ervan overtuigt dat we als mensen tot veel meer in staat zijn, wanneer wij ons op de juiste manier weten te prikkelen. Slechts één ding is zeker in het leven en dat is dat het allemaal een keer ophoudt. Alleen kom ik liever met opgeheven armen over de finish, dan piepend en krakend, of zoals het Tim Anderson het mooi verwoord: “Eagles soar ‘til the day they die”. Ik weet zeker dat het voor een ieder van ons mogelijk is.

DAT IS LEUK, MAAR HOE DAN?

Het mooiste zou zijn als een ieder precies weet hoe hij of zij controle over zijn eigen leven kan nemen. Diep van binnen weet een ieder wel dat er meer groenten gegeten moet worden en dat er meer moet worden bewogen. Helaas is het maar al te makkelijk om al gauw het overzicht kwijt te raken met alle mogelijkheden en informatie die de wereld te bieden heeft en terug te vervallen in oude gedragspatronen. Met Antifragile Life hoop ik je te inspireren om controle te nemen over je eigen leven en wil ik mogelijkheden aanreiken om je eigen potentieel te kunnen verwezenlijken. Er zijn meerdere wegen naar Rome en het is vooral belangrijk om iets te vinden dat bij je past.

ANTIFRAGILE LIFE, WAT IS DAT VOOR NAAM?

Voor deze naam ben ik geïnspireerd door het boek “Antifragile” van Nassim Nicholas Taleb, met de subtitel “Things that gain from disorder”. In het boek verkent hij zijn theorie over hoe je sterker uit chaotische en stressvolle situaties kunt komen. Het boek verkent vele gebieden in het leven, maar is zeker ook van toepassing op het leven van de mens zelf.

Aan één kant van het spectrum hebben we het woord fragiel. Een glas dat op de grond valt, zal stuk gaan. Vaak zetten wij hier als tegenovergestelde een woord als robuust tegenover. Een robuust glas valt op de grond en blijft heel en veranderd hierbij niet van vorm. Het tegenovergestelde van iets dat kapot gaat, is echter iets dat sterker wordt. Hierbij introduceert Taleb het woord antifragiel. Een antifragiel glas valt op de grond en zal sterker zijn dan het voor de val was.

Het mag duidelijk zijn dat het voorbeeld van een glas erg theoretisch is. Voor het menselijk lichaam en geest is dit echter de praktijk. Wanneer wij ons zelf op de juiste manier prikkelen zijn wij allemaal tot mooie dingen in staat. We hebben alleen allemaal een ander startpunt.

EN WIE BEN JIJ?

Ik ben Raymond van Leeuwen en heb een passie voor alles wat te maken heeft met menselijke performance. Naast een baan bij de overheid, heb ik een fantastische vrouw en twee geweldige kinderen. Dit allemaal combineren om zelf ook nog eens de beste versie van jezelf te zijn valt niet altijd mee. Er zit immers maar 24 uur in een dag. Ik ben opgeleid tot fitnesstrainer, kettlebellinstructeur en Original Strength Coach Level 1. Momenteel ben ik ook bezig met een opleiding tot yogadocent.

Ik vind het belangrijk dat je weet dat ik niet werk in de gezondheids- of sportindustrie. Wel help ik in mijn vrije tijd vrienden, familie en kennissen bij het worden van de beste versie van zichzelf. Dit doet echter niets af aan mijn passie voor het onderwerp en resultaten die je bij jezelf of anderen ziet.